Intenzivnim policijskim radom, deca su pronađena 5. avgusta u Beogradu gde su otputovali autobusom iz Niša tražeći zaštitu od rođaka koji tamo živi.

Krivična prijava protiv majke čija su deca nestala u Nišu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: PU u Nišu
Podelite vest

Niška policija podnela je krivičnu prijavu protiv Snežane Đorđević (28) iz Vrbasa, čija su deca, devetogodišnja ćerka i petogodišnji sin nestali 2. avgusta ove godine.

Snežana će odgovarati za krivičnog dela zlostavljanje i zanemarivanje maloletnog lica. Ona je sama prijavila nestanak dece i pri tom kazala da su poslednji put viđeni u niškom parku „Čair“.

Intenzivnim policijskim radom, deca su pronađena 5. avgusta u Beogradu gde su otputovali autobusom iz Niša tražeći zaštitu od rođaka koji tamo živi. Devetogodišnjakinja se požalila da ih je majka terala da prose pa je brigu o njima preuzeo beogradski Centar za socijalni rad.

Snežana je negirala optužbe mališana da ih je terala da se bave prosjačenjem i isticala da se, iako samohrana majka, uvek lepo starala o njima. Ona se iz Srbobrana dosellila u Gornji Martejevac gde se udala, ali je vrlo brzo napustila tog čoveka i preselila u Niš, kod čoveka kojeg je slučajno upoznala. Osnovno javno tužilaštvo u Nišu spise predmeta dostavilo je je na nadležnost i dalje postupanje Osnovnom javnom tužilaštvu u Vrbasu s obzirom na to da Snežana tamo ima prebivalište.

Zaprećena zatvorska kazna za krivično delo zlostavljanje i zanemarivanje maloletnog lica je od tri meseca do pet godina.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x