KUD “Zlatibor” Čajetina priredio folklorni spektakl u Kulturnom centru Zlatibor

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: TO Zlatibor
Podelite vest

Nakon dve godine pauze, KUD „Zlatibor“ Čajetina održao je u nedelju 17. decembra godišnji koncert u Kulturnom centru Zlatibor. Ovi čuvari tradicije predstavili su se brojnoj publici igrama iz užičkog kraja, Šumadije, srpskog Crnorečja kao i leskovačkog Pomoravlja.

Program je upotpunio KUD „Golija“ iz Novog Pazara kao i muška pevačka grupa „Kurajberi“ iz Beograda koja je izvela kolaž srpskih pesama.

Ljubitelji tradicije i živopisne folklorne umetnosti su uživali u vrhunskim performansima izvođača uz autentične narodne nošnje koje odražavaju bogatstvo naše kulturne raznovrsnosti. Snažne aplauze privukla su i izvođenja srpskih narodnih pesama. Ova kulturna manifestacija je još jednom pokazala da je KUD “Zlatibor” čuvar identiteta svog kraja koji prenosi ljubav prema tradiciji na sve generacije kroz radost, smeh i zajedništvo. Koncert je pratila humanitarna akcija.

KUD „Zlatibor“ Čajetina je osnovan 1996. i u svojoj dugoj istoriji postojanja učestvovao je na mnogobrojnim smotrama, takmičenjima i festivalima u zemlji i inostranstvu među kojima su: republički festival folklornih ansambala Srbije,

„Vršački venac”, „Zlatni opanak” kao i gostovanja u Turskoj, Poljskoj, Rusiji, Belorusiji, Španiji, Holandiji, Švedskoj, Belgiji, Tunisu… Za svoj rad društvo je više puta nagrađivano. Nosioci su niza priznanja: srebrnog vršačkog venca, zlatnog opanka iz Valjeva, bronzane plakete saveza amatera Srbije, ali i niza priznanja, diploma i nagrada sa međunarodnih festivala.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x