Kup Radivoja Koraća ponovo u Nišu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Kup Radivoja Koraća će se i u 2022. godini igrati u Nišu. Ta odluka doneta je u „Kući košarke“ gde je održana na 23. sednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije.

Posle jedne godine pauze zbog pandemije virusa korona, kada je organizacija dodeljena Novom Sadu, Grad Niš će po 12. put od 2003. godine biti domaćin najboljim klubovima u zemlji tokom četiri dana najbolje košarke.

„Usvojene su Propozicije trećeg stepena Kup takmičenja Radivoj Korać za sezonu 2021/2022 i doneta odluka o dodeli organizacije Finalnog turnira Kupa Radivoj Korać za sezonu 2021/2022 gradu Nišu. Donete su odluke o roku za podnošenje Zahteva za izdavanje Dozvole za sezonu i visini taksi i poveravanju privremene nadležnosti za izdavanje Dozvole za sezonu klubovima. Usvojen je Pravilnik o načinu evidentiranja i arhiviranja KSS“, navodi se u saopštenju KSS.

Niš je 16 puta bio domaćin kup takmičenja, a 11 od kako nosi ime proslavljenog košarkaša.

Kup Radivoja Koraća je zvanični naziv nacionalnog košarkaškog kupa Srbije. Ime je dobio u čast Radivoja Koraća, bivšeg jugoslovenskog reprezentativca, koji je poginuo 1969. u saobraćajnoj nesreći blizu Sarajeva. Organizator takmičenja je Košarkaški savez Srbije.

Kup je 2003. dobio ime na inicijativu KK Hemofarm, nakon ukidanja istoimenog evropskog takmičenja i promene imena Savezne Republike Jugoslavije u Državna Zajednica Srbija i Crna Gora. Nakon razdruživanja Srbije i Crne Gore 2006, Kup Radivoja Koraća je postalo ime nacionalnog kupa Srbije. Prema dogovoru iz 2011. godine između KSS-a i FIBA, KSS je podržan da se replika originalog evropskog trofeja uručuje pobedniku Kupa Srbije. Tako se ovaj pehar „Žućkova levica“ dodeljuje pobedniku Kupa od 2013. godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x