KUPI BAJS – Počele prijave za subvencije za kupovinu bicikla u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: urbanlog.rs/kupibajs
Podelite vest

Udruženje “Urban log”, uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Beograda, raspisalo je danas javni poziv na koji mogu da se prijave gradjani kako bi dobili subvencije za kupovinu bicikala, kao ekološki prihvatljivog transporta, za šta je grad iz budžeta obezbedio sedam miliona dinara.

Subvencije u iznosu od 5.000 dinara dobiće prvih 1.400 građana koji su iskoristili vaučer preuzet putem aplikacije, isključivo na adresi urbanlog.rs/kupibajs, navedeno je u saopštenju Udruženja Urbam log.

Pravo na vaučer imaju sva punoletna fizička lica koja imaju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na administrativnoj teritoriji Grada Beograda, u trenutku podnošenja prijave i koja prethodno nisu iskoristila vaučer.

Subvencije u iznosu od 5.000 dinara dobiće prvih 1.400 građana koji su iskoristili vaučer preuzet putem aplikacije, isključivo na adresi urbanlog.rs/kupibajs.

Fizička lica koja su podnela prijavu putem aplikacije dobijaju personalizovani vaučer na e-mail adresu unetu u prijavi i isti mogu iskoristi u narednih 15 dana ili do realizacije 1.400 vaučera.

Podrška za kupovinu bicikala može se ostvariti samo za kupovinu novog bicikla, domaće ili inostrane proizvodnje, koji se pokreće pomoću pedala ili uz pomoć električnog pogona.

Ukoliko je cena bicikla manja od iznosa predviđenog javnim pozivom, kupac ima pravo da iskoristi vaučer u vrednosti iznosa bicikle bez mogućnosti povratka ostatka novca.

Vaučer može biti samo jednom iskorišćen i jedan korisnik može iskoristiti samo jedan vaučer. Ukoliko kupac ne iskoristi vaučer u roku od 15 dana, vaučer se automatski poništava i korisnik će moći ponovo da aplicira.

Više informacija o uslovima prijave i kupovine može se naći na internet adresi KupiBajs.

Prijave za vaučer traju do 15. novembra ove godine, odnosno do utroška sredstava.

Kako je istaknuto, cilj javnog poziva je pružanje podrške građanima za nabavku bicikla kao ekološki prihvatljivog prevoznog sredstva na teritoriji Beograda za ovu godinu, sa namerom povećanja broja biciklista na ulicama grada, a radi poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x