Lazović (Zeleno levi front): Napad na Voštinića pokušaj ubistva

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

RAKITA: PREDRAG VOŠTINIĆ
Podelite vest

Šef poslaničke grupe Zeleno-levi front – Ne davimo Beograd Radomir Lazović ocenio je da brutalni napad na aktivistu kraljevačkog Lokalnog fronta Predraga Voštinića ne sme proći nekažnjeno i ocenio da se radi o pokušaju ubistva.

On je saopštenju zatražio da nadležni momentalno reaguju i odmah pokrenu krivični proces protiv odgovornih za napad, koji je ocenio kao pokušaj ubistva.

Voštinić je povređen sinoć u Kraljevu, kada ga je sa bicikla oborio vozač automobila s novosadskim tablicama, izjavio je ranije predstavnik Lokalnog fronta Vladan Slavković.

On je za televiziju N1 rekao da je Voštinić zadobio povrede ruke i glave i da će ostati na posmatranju tokom noći u kraljevačkoj bolnici.

“Osoba koja je vozila tu škodu novosadskih tablica je privedena”, naveo je Slavković.

U Lokalnom frontu sumnjaju da ovaj napad nije bio slučajan.

“Zeleno-levi front zahteva da nadležni organi momentalno reaguju i da se pokrene krivični proces protiv odgovornih za napad”, naveo je Lazović.

Prema njegovim rečima, ne sme biti dozvoljeno da se ovaj slučaj zataška ili prikaže kao saobraćajna nezgoda.

“Voštinić je mnogo puta bio na meti zbog svoje kritike vlasti, zbog toga što neće da ćuti i gleda kako Srbija srlja u propast”, dodao je on.

Lazović je naveo da su Voštinić i Lokalni front, “svetionici borbe za solidarnu i pravednu Srbiju”.

“Uvek su bili tu da pruže podršku svim ugnjetavanim i progonjenim građanima Kraljeva i drugih gradova u Srbiji”, rekao je Lazović.

Prema njegovim rečima, Zeleno levi front – Ne davimo Beograd poziva sve građane Srbije da zajedno budu “front podrške” Voštiniću i Lokalnom frontu.

“Ne dozvolimo da ovo krivično delo prođe nekažnjeno”, rekao je Lazović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x