Očekuje se da turistička industrija Srbije na svetskoj izložbi pokaže svoju energiju oživljavanja i ekspanzije kroz nove tehnologije, novi način putovanja i povezivanja nakon pandemije kovida19.

Lepote Srbije i najmoderniji softveri u turizmu – na svetskoj izložbi u Dubaiju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: PKS, Ivana Vukotić
Podelite vest

Preko 250 predstavnika 115 kompanija, hotela, turističkih agencija, proizvođača opreme, nameštaja za hotele, rezervacionih sistema, HOREKA sektora, ali i firmi u oblasti nautike i transporta iz Srbije, predstavljaju svoje proizvode i usluge na 5. tematskoj nedelji „Putovanja i povezanost“  Svetske izložbe u Dubaiju od 7. do 15. januara.

„Učešće na svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai je idealna prilika da se naše kompanije povežu sa poslovnim partnerima i potencijalnim investitorima iz sveta. Predstavnici hotela i agencija imaće priliku da pregovaraju o mogućim dugoročnim poslovima sa velikim turoperatorima iz Emirata, ali i dalekih prekookeanskih tržišta.  Posebno nam je važno da uspostavimo saradnju u oblasti kongresnog turizma i organizacije sportskih i kulturnih događaja koji predstavljaju jedan od najvećih pokretača razvoja u ovom sektoru“, kaže Tijana Maljković, sekretar Udruženja za turizam Privredne komore Srbije.

Pored turističke ponude, dodaje Maljković, srpske kompanije predstaviće najmodernija dizajnerska rešenja za opremanje smeštajnih kapaciteta i ugostiteljskih objekata, digitalne upravljačke sisteme, kao i specifične rezervacione platforme i softvere usmerene na pružanje kvalitetne usluge.

„Ujedinjene Arapske Emirate vidimo kao jedno od naših prioritetnih tržišta, posebno imajući u vidu dobru avio-konekciju, kao i činjenicu da građanima UAE nije potrebna viza za ulazak u Srbiju. Kao deo strategije oporavka, Turistička organizacija Srbije, tokom nedelje turizma i globalne povezanosti, organizovaće promotivni događaj za turističku privredu i medije, kako bi prikazala raznovrsnost atrakcija koje naša zemlja može da ponudi industriji putovanja i kongresa, ali i sa ciljem predstavljanja novog turističkog brenda. Ovaj događaj vidimo kao izuzetnu priliku da se povežemo sa partnerima iz UAE”, kaže Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

„Kao jednoj od vodećih hotelskih kompanija u Srbiji i lideru u segmentu luksuznog planinskog turizma, cilj nam je, pre svega, pozicioniranje na tržištu UAE sa premijum ponudom, kako u domenu zimskog, tako i letnjeg turizma na Kopaoniku“, kaže Svetlana Kostić, direktorka marketinga MK grupe.

Dodaje da Hotel Grand i destinacija Kopaonik raspolažu idealnim uslovima za boravak i tretman profesionalnih sportista, poslovnih i turističkih grupa. „Očekujemo da tokom izložbe zainteresujemo predstavnike internacionalnih kompanija i organizatore putovanja, i to ne samo za konkretno tržište, već i za Daleki istok, gde srpski turizam ima značajan potencijal. Kao deo regionalnog poslovnog sistema MK grupe, želimo da promovišemo luksuzne hotele na najekskluzivnijim lokacijama poput Kempinski Adriatic, Kempinski Portorož na Jadranu i Sheraton u Novom Sadu i da ih predstavimo kao jedinstveni luksuzni turistički proizvod koji objedinjuje najbolje što region nudi“, ističe ona.

U nedelji koja promoviše putovanja i turističku industriju, srpska delegacija imaće bogat program bilateralnih poslovnih susreta, kako na samom Paviljonu Srbije i u Biznis habu, tako i na paviljonima drugih zemalja, poput Mađarske, Slovačke, Velike Britanije i ostalih, a predviđeno je i predstavljanje strategija i promocija Srbije na dalekim tržištima.

Očekuje se da turistička industrija Srbije na svetskoj izložbi pokaže svoju energiju oživljavanja i ekspanzije kroz nove tehnologije, novi način putovanja i povezivanja nakon pandemije kovida19.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x