Leskovački faraon među prvima dao ostavku, opozicija nikad jedinstvenija

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Ostavku na funkciju, poput većine gradnačelnika i predsednika opština na jugu Srbije,  dao je još 28. septembra. Goran Cvetanović je prvi čovek Leskovca bio u tri mandata što je skoro 12 godina. Dok njegovu zaostavštinu opozicija komentariše kao katastrofu, građani su u isčekivanju nekog “novog”.

Gradonačelnik Leskovca u ostavci, Goran Cvetanović, hvalio se da na njegove odluke centrala u Beogradu ne može da utiče. Ipak,  među prvima je na jugu Srbije koji su ostavku dali.

Razlozi za njegovu ostvaku svakako nisu “moralne prirode” i zato što je loše radio u proteklih 12 godina, smatra Jelena Spirić, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Leskovcu.

“Trenutno  u parlamentu vlast SNS-a i SPS-a ima većinu od 68 odbornika od ukupno 75, što je 90 odsto. Samim tim vidimo da nema nikakve krize u gradskoj vlasti i da je Goran Cvetanović ostavku dao samo zbog naloga Aleksandra Vučića i nekog boljeg rezultata na parlamentarnim izborima. Ponovo se pokazuje i dokazuje da volja naroda ne postoje, pa i lokalni izbori zavise samo od vlje jednog čoveka”, ističe Spirić.

Nebojša Cakić, narodni poslanik iz Leskovca u Skupštini Srbije ispred koalicije “Zajedno” tvrdi da je dvoljno suočiti se sa činjenicama da bi se videlo koliko  vladavina SNS-a i Gorana Cvetanovića ima poražavajuće rezultate.

“Najveća zaostavština gradonačelnika su rezultati popisa, a to je da je za zadnjih deset godina iz ovog grada otišlo 10 procenata stanovništva, preciznje 20.773 ljudi, kao i to da kada je došao na vlast Leskovac bio na nivou srednje razvijenog grada u Srbiji , a u poslednje dve godine, ubedljivo zadnji po prosečnoj zaradi. To su nepobitni rezultati, sve ostalo je pitanje utiska, Normalni ljudi znaju da je utisak kompletno pražavajući”, kazao je Cakić.

Opozicija se sprema za prevremene lokalne izbore koji se, ako budu raspisani, u Leskovcu, održavaju 17. decembra. Kažu da nikad nisu bili jedinstveniji, i pre zvaničnog raspisivanja postoji dogovor  o udruživanju snaga radi kontrole izbora, o ostalim  detaljima i zajedničkim listama tek slede dogovori.

Cvetanovića je šira javnost upoznala kada se za karneval u ovom gradu maskirao u faraona, a u jednoj od predizbornih kampanja je kao svoju najveću zaslugu naveo to što je u Leskovac, na Roštiljijadu,  prvi doveo Grke i giros. Poznat je po nadimku “Mesko” jer je u jednom periodu života radio u porodičnoj mesari.

https://www.facebook.com/watch/?v=505298446542715

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x