Lični podaci učenika nedovoljno zaštićeni u onlajn nastavi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Lični podaci učenika nedovoljno su zaštićeni u onlajn nastavi, zaključeno je danas na konferenciji “Izazovi zaštite podataka u savremenom obrazovanju”.

Pomoćnik ministra za digitalizaciju u prosveti i nauci Saša Stojanović kazao je da djaci koji su dobro edukovani na polju digitalizacije, znaju da zaštite svoje podatke, pa takvo digitalno znanje treba pružiti i ostalim djacima i nastavnicima.

“Kako bi se obezbedila odgovorna obrada ličnih podataka u obrazovanju, propisano je da svaka škola imenuje lice koje će se baviti pitanjima zaštite podataka o ličnosti”, rekao je pomoćnik generalnog sekretara Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Zlatko Petrović povodom Medjunarodnog dana zaštite podataka o ličnosti.

Iz Unije srednjoškolaca Srbije poručili su da mladi nisu svesni opasnosti koje ima na internetu, a dodali su i da veliki broj djaka ne poseduje opremu za praćenje onlajn nastave.

Prema njihovom istraživanju, čak 50 odsto učenika manjinskih grupa nema adekvatne uredjaje za digitalnu nastavu.

Konferencija organizovana je u okviru Nedelje privatnosti koju su zajedno organizovali Beogradska otvorena škola, Partneri Srbija, SHARE Fondacija, A11 – Inicijativa za ekonomska i socijalna prava, udruženja Da se zna i Atina.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x