Ljajić: Ova turistička sezona je izgubljena

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Printscreen Ministarstvo turizma
Podelite vest

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da će šteta u turizmu zbog korona virusa, bez ikakve sumnje, biti velika i da ove godine možemo samo da sanjamo turističku sezonu kakva je bila prošle godine.

Ljajić je za TV Pink ocenio da je ova turistička sezona izgubljena, eventualno bi, kaže, šteta mogla da se smanji ukoliko bi se kriza završila do juna.

Prema njegovim rečima, po svim zakonima novac koji su građani uplatili za letovanje mora biti vraćen, a procena je da je oko 100.000 njih već to učinilo.

S druge strane, kako kaže, biće problema za aranžmane koji su uplaćeni za maj, budući da su agencije već uplatile novac hotelijerima i prevoznicima.

„To su stvarni troškovi“, rekao je Ljajić i dodao da se sada traži rešenje sa agencijama i putnicima. “Pokušavamo da nađemo neki dogovor, ako agencije mogu da obeštete putnike, a jedan od načina je i da se u roku od godinu dana građanima obezbedi aranžman na istoj ili nekoj drugoj destinaciji.”

Treba zaštititi interese i građane i agencije, jer nije cilj da one bankrotiraju, pa da, kako kaže, mora da se počinje od nule.

„U svemu ovome mora da se nađe neki kompromis i balans. Molim za razumevanje, zbog svih grešaka koje će nastupiti i koje ćemo praviti nesvesno. Trudićemo se da svakom izađemo u susret. Moramo da sačuvamo zdravlje, ali i ekonomiju“, rekao je Ljajić.

Izvor: Ministarstvo tgrovine, turizma i telekominikacije

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x