Ljubiša Samardžić dobija spomenik u Niškoj Banji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Printscreen youtube
Podelite vest

Da će proslavljeni glumac Ljubiša Samardžić osim ulice koja već nosi njegovo ime dobiti i spomenik na samom šetalištu u Niškoj Banji, najavio je predsednik ove opštine, Dušan Živković. Samardžić je deo detinjstva proveo upravo u ovoj Banji. 

“Uz pomoć Udruženja opština Babušnica, Bela Palanka i Niška Banja uspeli smo da odvojimo sredstva za izgradnju skulpture koja će se nalaziti uz samo šetalište, a uz pomoć Grada dobijamo donaciju 130 kvadrata dečijeg mobilijara koji će se nalaziti takođe na šetalištu”, kazao je Živković.

Ljubiša Samardžić poznat je još po nadimku Smoki. Rođen je u Skoplju, 19. novembra 1936. godine, u rudarskoj porodici koja je radila u rudniku uglja – Jelašnica kod Niške Banje. Umro je u Beogradu, 8. septembra 2017. godine u 81. godini.

Odigrao je više od sedamdeset filmova različitih žanrova, tokom gotovo trideset godina, glumio je glavne i sporedne uloge. Pored mnogobrojnih nagrada, za životno delo dobija nagradu AVNOJ (1988.), nagradu Pavle Vujisić (1995.) i nagradu akademije Ivo Andrića (2005.) – za uloge u jugoslovenskoj kinematografiji.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x