Lokalna lista u Kragujevcu ukazala na brojne nepravilnosti, prijavljene su MUP-u

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Iz izbornog štaba “Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac” saopštili su da izbori u Kragujevcu ne protiču regularno i da su oni zabeležili brojne nepravilnosti.

Šef izbornog štaba Bojan Stojadinović je na konferenciji za medije naveo da se uglavnom radi o neregularnostima predstavnika vlasti i aktivista Srpske napredne stranke.

On je kazao da su aktivisti ove liste snimili i fotografisali sve sporne situacije i prijavili MUP-u i očekuju obaveštenje dokle su stigli sa otkrivanjem “nemoralnih i protivzakonitih radnji na dan izbora”.

Stojadinović je kazao da su na biračkom mestu 25 u naselju Palilule grupno dovođeni Romi da glasaju i da je među njima “kružio” zaokruženi listić, a na istom biračkom mestu verbalni napad je doživeo kandidat za odbornika ove liste.

Stojadinović je ukazao da je u Staroj radničkoj koloniji u ulici Voje Radića uočen automobil u kome su bili aktivisti SNS i član biračkog odbora sa duplim biračkim spiskovima i kovertama.

U Skerlićevoj ulici u Erdogliji je takođe primećen isti automobil.

U Mesnoj zajednici Korićani, dodao je Stojadinović, beleži se vrbovanje i neprofesionalno ponašanje člana odbora iz SNS.

U dvorištma osnovnih škola “Moma Stanojlović” i “Stanislav Sremčević” u Kragujevcu primećeni su aktivisti SNS sa duplim biračkim spiskovima i kovertama.

“U Baljkovcu kod biračkog mesta,takođ je primećen automobil i dupli spiskovi, kojih je bilo i u Lužnicama”, rekao je Stojadinović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x