LSV: Da li su tačne informacije o učešću državljana Srbije u pripremi puča u Moldaviji?

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: LSV
Podelite vest

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da li su tačne informacije da su pojedini državljani naše zemlje uključeni u rusku akciju koja za cilj ima obaranje demokratske vlasti u Moldaviji.

Predsednica Moldavije optužila je Moskvu da planira državni udar kako bi zbacila njenu proevropsku vladu i da je u toj operaciji planirano da u zemlju uđu i državljani Rusije, Belorusije, Crne Gore i Srbije.

“Sramotno je da se Srbija i njeni državljani pominju u ovakvom kontekstu i to nanosi veliku štetu našoj zemlji”, piše u saopštnju LSV.

“LSV već godinama upozorava na maligni uticaj Rusije u Srbiji. Ruske službe slobodno mešetare po našoj zemlji. Neki mediji predstavljaju prave informativne sližbe ruskog generalštaba. Rad takozvanog Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu su od samog formiranja, pre 11 godina, pratile kontroverze, među kojima je jedna od najvećih sumnja da je reč o ruskoj obaveštajnoj, pa i vojnoj bazi. Umesto da taj centar zatvori, Srbija dopušta ruske akcije u Srbiji i regionu i tako, praktično, destabilizuje i samu sebe”, navodi se  u saopštenju koje je potpisao Aleksandar Marton portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Dodaje se i da “bez jasnog odgovora na ruske akcije, Srbija će se sve više udaljavati od Evropske unije i bivati sve izolovanija i da se takav scenario ne sme se dozvoliti”.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x