LSV: Ispravna pijaća voda, nove škole i bezbedne pruge umesto Nacionalnog stadiona

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija vesti/OSR
Podelite vest

 Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da je nedopustivo da vlast izdvaja više od 500 miliona evra za izgradnju Nacionalnog fudbalskog stadiona, a ne rešava brojne probleme građana.

Portparol LSV Aleksandar Marton naveo je u saopštenju da Vojvođani nemaju ispravnu pijaću vodu, da sela “umiru”, a da pored tih problema vlast ulaže u izgradnju Nacionalnog stadiona.

“Dok građani Vojvodine nemaju ispravnu pijaću vodu, cisterne sa opasnim materijama iskaču sa železničkih pruga, sela umiru, a mladi sanjaju o odlasku iz zemlje, vlast planira da izgradi Nacionalni stadion i pretvori ga u spomenik samoj sebi”, kazao je Marton.

On je dodao da bi predsedniku republike Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić bilo “znatno pametnije” da prošetaju pustim selima i oronulim varošicama kako bi shvatili nivo siromaštva u Srbiji.

“Sramotno je da se u četvrtoj najsiromašnijoj državi Evrope, u kojoj ukupan domaći proizvod po glavi stanovnika dostiže svega četvrtinu proseka EU gradi takav grandiozan objekat”, ocenio je portparol LSV.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x