Lukić (GIK): Moguće da se uslovi za formiranje Skupštine Beograda stvore do kraja meseca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Predsednik Gradske izborne komisije (GIK) u Beogradu Zoran Lukić izjavio je da, u zavisnosti od ishoda postupaka koji su u toku, nije nemoguće da se stvore uslovi za konstituisanje gradske skupštine do kraja juna.

“Ukoliko budemo imali čistu situaciju, postoji šansa da se konstitutivna sednica zakaže do kraja juna. Večeras ističe rok za žalbe, a nakon toga, ukoliko ne bude više postupaka, mogu da se proglase rezultati i dodele mandati”, rekao je Lukić za današnje izdanje lista Večernje novosti.

Pokret “Kreni-promeni” saopštio je u ponedeljak da je očekivano to što nije usvojen nijedan od prigovora Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) u Beogradu koje su podnele opozicione liste.

Iz Pokreta su naveli da nije usvojen nijedan od prigovora osim dela jednog o tome da je promenjen izborni rezultat za jedan glas u korist Kreni-Promeni na biračkom mestu broj 2 u Zemunu, “dok je u ostalom delu koji se odnosi na nepravilnosti uočene na biračkom mestu, taj prigovor odbijen”.

Dodali su da je većina u GIK-u stala na stanovište da brojne nepravilnosti na koje su ukazivali pojedini članovi biračkih odbora i glasači nisu u nadležnosti GIK-a, već drugih državnih organa.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x