Lutovac (DS): Novi pokret je pokušaj Vučića da prepakuje isti sadržaj

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube 360 Serbia video printscreen
Podelite vest

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac kazao je da je politički pokret čije formiranje najavio predsednik Srbije i vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, pokušaj da se prepakuje isti sadržaj i “zamajac” da se zaustavi pad rejtinga.

Lutovac je za agenciju Beta rekao da u najavljenom pokretu neće biti ni novih ljudi ni nove politike.

“To će biti sve isto samo u novom pakovanju”, rekao je Lutovac u Kragujevcu gde je održana tribina “Martovska raskršća – gde je Srbija, a gde opozicija”.

Predstavnik Zeleno-levog fonta Đorđe Pavićević ocenio da najavljeno formiranje novog pokreta znači da će pritisak na opoziciju biti još veći.

Ocenio je i da je to pokušaj da se stvori neka forma nekadašnjeg Socijalističkog saveza radnog naroda, gde se gubi politički pluralizam.

“Opozicija mora da odgovori na to, pogotovo što sasvim sigurno dolaze opštinski izbori, a verovatno sa njima i neki drugi videćemo šta će biti raspisano”, rekao je Pavićević agenciji Beta.

Ocenio je sigurnim da vlast kreće u kampanju, da ima i svoje nove slogane i da će koristiti sve resurse.

“Mi ćemo predložiti da se ide u tim programskim kolonama, da napravimo stabilne koalicije”, najavio je Pavićević.

Povodom Vučićeve najave formiranja Narodnog pokreta za državu, kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović rekao je da je najava formiranja takozvanog Narodnog pokreta za državu “dosta interesantan koncept”.

“Ono što ja čujem to je nešto što treba da spase Srbiju, ali ne znam od koga, ne znam da li od predsednika lično ili od vlasti”, kazao je Zelenović.

On smatra da je taj, kako je kazao, projekat osuđen na propast i da to vlast radi u panici od gubitka glasova i nepoverenja koje građani sad imaju prema njima, a ranije su glasali za njih.

“Njima je sada zadnji trenutak da pokušaju da spasu šta oni mogu da spasu kod sebe, ali mislim da neće u tome uspeti”, rekao je Zelenović.

On tvrdi da ko god je imao neku sumnju, u međuvremenu je prozreo vlast i da sada nije više pitanje šta će vlast da uradi nego šta će opozicija da uradi.

Zelenović smatra da opozicija u ovom trenutku treba da zauzme jasan politički stav o dnevnim temama i da pokaže pravac i put za budućnost.

Zoran Lutovac, Đorđe Pavićević, Nebojša Zelenović i Zdravko Ponoš bili su učesnici tribine “Martovska raskršća-gde je Srbija, a gde opozicija”, koju je organizovao portal Glas Šumadije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x