Majka Violeta poklonila bubreg ćerki Anđeliji (30) i dala joj šansu za novi život

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Na Klinici za kardihirugiju niškog Univerzitetskog kliničkog centra ove nedelje obavljena je prva transplantacija bubrega u 2024. godini i to zahvaljujući tome što je majka Violeta donirala bubreg svojoj ćerki Anđeliji (30), saopštio je direktor Klinike za kardiohirurgiju dr Dragan Milić.

„Naš narod ne kaže uludo da je „jedna majka“… Mama Violeta poklonila je bubreg svojoj ćerki Anđeliji i tako joj podarila šansu za nov i normalan život. Mamin bubreg je kod Anđelije vratio u normalu izrazito povišene preoperativne vrednosti kreatinina i ureje (parametri koji pokazuju funkciju bubrega) sa 530 i 31 na 113 i 5 i to za nepuna 4 dana“, istakao je dr Milić u objavi na svojoj Fejsbuk stranici.

Prema Milićevim rečima, dr Branka Mitić glavni je i jedini „krivac“ što program transplantacije bubrega i dalje živi i opstaje u UKC Niš i pored brojnih problema koje ona uspešno i stoički rešava.

Uspešna transplantacija bubrega, pored mnogih izazova koji uvek mogu dovesti do teških komplikacija, bila bi nemoguća bez dobre i temeljite pripreme „para“ koji se podvrgava transplantaciji. Mama Violetu i ćerku Anđeliju dr Branka pripremala je čak osam meseci za transplantaciju kako bi svi preduslovi bili tu. Naših pet hirurških sati ne bi bili mogući bez doktorkinih Brankinih osam meseci. Hvala dr Branki i mami Violeti što su omogućili Anđeliji novi početak, a svi mi sa klinike želimo im svu sreću u životu“, istakao je dr Milić.

Podržimo program transplantacije, dodao je dr Milić, kako bi pomogli svim onim bolesnicima koji čekaju svoju šansu za nov početak.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x