Mali: Danas isplata 10.000 dinara zaposlenima u socijalnim ustanovama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je danas počela isplata 10.000 dinara državne pomoći za 7.980 zaposlenih u socijalnim ustanovama.

“Novac danas leže na račune zaposlenih u centrima za socijalni rad i ustanovama socijalne zaštite, odnosno domovima za stare, domovima za lica ometena u razvoju, domovima za duševno obolela lica”, kazao je Mali, objavilo je ministarstvo.

Precizirao je da to znači da na 10.000 dinara državne pomoći mogu da računaju negovateljice, vaspitači u socijalnim ustanovama, odnosno u domovima za stare, kao i zaposleni na održavanju higijene, stručni saradnici, administrativni radnici i drugi zaposleni.

“Ovaj vid pomoći je samo jedan od načina da im se odužimo i predstavlja znak da osluškujemo potrebe naših gradjana. U potpunosti smo svesni njihovih potreba i zato pokušavamo da kao socijalno odgovorna država pomognemo, jer imamo dovoljno novca”, kazao je Mali.

Podsetio je da je država polovinom januara uplatili po 10.000 dinara svim zaposlenima u zdravstvu i da su od januarauvećane i plate u javnom sektoru od sedam do osam odsto.

Takodje, kako je dodao, u februaru je država uplatila 100 evra za mlade i 20.000 dinara penzionerima.

Mali je objasnio da se ovom uplatom ne završava pomoć države, jer je planirana još jedna pomoć od 100 evra za mlade.

“Država je prvih 100 evra isplaćivala u februaru ove godine i tada je novac dobilo oko 1,1 milion mladih. Pravo na novih 100 evra državne pomoći imaju svi mladi od 16 do 29 godina. Prijavljeni za ovaj vid pomoći, novac mogu da očekuju u prva tri dana juna”, kazao je on.

Mali je rekao da su sve dosadašnje pomoći države, “zapravo važne ekonomske mere, jer se novac koja država izdvaja, vraća u budžet, jer se pospešuje privredna aktivnost i održava nivo potrošnje”.

Ministar finansija je zaključio i da bez obzira na globalne izazove, “domaćinska Srbija ima dovoljno novca da pomogne onda kada je najneophodnije”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x