Mali: Hala 1 Beogradskog sajma imaće tri operske scene

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Beogradski sajam printscreen
Podelite vest

Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je da Hala 1 Beogradskog sajma neće biti srušena i da će postati epicentar kulturnog života u Beogradu, u kojoj će biti smeštene tri operske scene.

“Nastavljamo da ulažemo u kulturu, da obnavljamo institucije kulture i gradimo nove, kao i da osnivamo nove centre kulturnih dešavanja. Ponosan samšto će Hala 1 Beogradskog sajma postati epicentar kulturnog života u Beogradu”, naveo je Mali na svom Instargram profilu.

Hala 1 neće biti srušena, “već će imati tri operske scene, opremljene najsavremenijom scenskom tehnikom i izgrađene po najvišim svetskim standardima”.

“Hala 1 moći da ugosti baletske ansamble, orkestre i pozorišne trupe, i to kako domaće, tako i inostrane. Na taj načun Hala 1 će biti domaćin međunarodnih muzičkih događaja i renomiranih svetskih umetnika, a Beograd i Srbija će potvrditi i ojačati svoju poziciju na kulturnoj mapi Evrope”, naveo je Mali.

Zgrada Železničke stanice u Beogradu biće adaptirana u Istorijski muzej, u zgradi Pošte u Savskoj će biti Dečji muzej, pa će Beograd imati i dve nove pozorišne scene, kao i novi muzej posvećen Nikoli Tesli.

“Svi ovi projekti su deo programa ‘Skok u budućnost 2027′”, napisao je Mali.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x