Mali: Jeftiniji gas za privredu u Srbiji od 1. maja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Novo jutro printscreen
Podelite vest

Gas za privredu u Srbiji će pojetinijti od 1. maja usled promene metodologija obračuna cene tog energenta, najavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

On je kao jedan od najvažnijih rezultata juče završene posete Srbiji misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) istakao postignutu saglasnost o promeni metodologije obračuna cene gasa za privredu.

“To će doneti snižavanje troškova za ovaj energent, a što će dalje, pogurati otvaranje dodatnih radnih mesta”, rekao je Mali za TV Pink.

Mali je povodom treće revizije stendbaj aranžmana sa MMF-om kazao da je opšta ocena da je Srbija, uprkos svim izazovima, zadržala makroekonomsku stabilnost.

“Imamo novac na računu, rastemo kao ekonomija, inflacija ide dole. Na pravom smo putu uprkos ogromnim izazovima. Otvaraju se fabrike, dolaze investitori”, rekao je Mali.

Dodao je da je Međunarodna specijalizovana izložba EКSPO kojoj će Srbija biti domaćin 2027. godine, najveća razvojna šansa zemlje.

“To je simbol promena, to je ono što će da podigne kvalitet života građana Srbije. Dodatnih 17-18 milijardi evra biće uloženo u puteve, pruge, obrazovanje, zdravstvo, zaštitu životne sredine. Hoćemo da iskoristimo sledeće tri godine za to”, rekao je Mali.

Naveo je da će Srbija dočekati oko tri miliona posetilaca zbog čega se mora podići ukupan kvalitet infrastrukture, ali i da se motivišu građani da se dođe do tih ciljeva.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x