Mali: Od 20. avgusta prijave dece mlađe od 16 godina za pomoć od 10.000 dinara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto BetaPhoto/Milan Obradović
Podelite vest

Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je da će prijava dece mlađe od 16 godina za novčanu pomoć države od 10.000 dinara početi 20. avgusta, a trajaće do 20. septembra.

Pre kraja avgusta, tačnije 20. avgusta, krenuće prijave majki za 10.000 dinara za svako dete mlađe od 16 godina, odnosno za sve koji su rođeni 21. novembra 2006. godine i kasnije“, kazao je Mali za Tv Prva, prenelo je ministarstvo.

Dodao je da će prijava biti jednostavna, elektronska, preko Uprave za trezor, jer će biti potreban samo broj lične karte i JMBG majke, a čak neće biti potreban ni JMBG deteta, jer će on biti direktno izvučen iz registara državnih institucija.

Ova finansijska pomoć države biće isplaćena najkasnije do 1. oktobra i u ovu svrhu će biti izdvojeno oko 12 milijardi dinara iz budžeta

Prema ranijim najavama, prijava za ovu pomoć će biti moguća i za samohrane očeve, koji će morati da podnesu i digitalizovanu kopiju pravosnažne sudske odluke na osnovu koje se vidi da sami obavljaju roditeljsko pravo.

Staratelji će morati da podnesu digitalizovanu kopiju pravosnažne odluke organa starateljstva kojom se dete za koje se isplaćuje novčana pomoć stavlja pod starateljstvo, a primaocima novčane socijalne pomoći 10.000 dinara biće automatski isplaćeno.

Očekuje da će se za ovu pomoć prijaviti nešto više od milion dece.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x