Mali: Partizan i Crvena zvezda duguju 25 miliona evra za porez

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Fudbalski i košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda duguju 25 miliona evra za porez, izjavio je danas ministar finansija Srbije Siniša Mali.

“FK Crvena zvezda je od 2012. do ove godine dobio 63,4 miliona evra od države i sponzorskog ugovora sa Gaspromom, a FK Partizan 14 miliona evra. U isto vreme Zvezda za porez duguje 859,7 miliona dinara, a Partizan 1,29 milijardu dinara”, rekao je Mali za TV Pink.

Kako je istakao, KK Crvena zvezda je za 10 godina od države dobio 26 miliona evra, a u istom periodu KK Partizan je dobio 24,4 miliona evra, od države i sponzorskog ugovora sa NIS-om. Zvezda duguje za porez 96,6 miliona dinara, a KK Partizan 649,7 miliona dinara.

“To je sedam miliona evra duga samo od ova dva košarkaška kluba”, rekao on i potvrdio da je Ministarstvo finansija uradilo detaljnu analizu poslovanja fudbalskih i košarkaških klubova.

“Ovde se radi o nasleđenom problemu koji traje decenijama. Problem je što je postalo navika da državi dugujete koliko hoćete, a kad god imate potrebu da tražite da država pomogne”, istakao je Mali.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x