Mali: Planirani prihodi i primanja za narednu godinu 7,2 odsto viši od ovogodišnjih

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto BetaPhoto/Milan Obradović
Podelite vest

Ministar finansija Siniša Mali naveo je danas da će planirani prihodi i primanja u 2024. godini biti 7,2 odsto više u odnosu na iznos prihoda predviđen rebalansom budžeta za ovu godinu.

Izjavio je da je predloženi budžet za 2024. godinu razvojni, uravnotežen budžet, socijalno orijentisan, sa prostorom za amortizovanje spoljnih negativnih efekata.

“On je nastavak politike daljeg ekonomskog osnaživanja naše zemlje, podrške građanima i privredi, nastavak prevazilaženja efekata svetske krize, sa što manjim posledicama po Srbiju. Predviđen je fiskalni deficit budžeta od 197 milijardi dinara, što je 2,2 odsto BDP-a i što je niže od planiranog deficita za ovu godinu”, rekao je Mali u intervjuu za list Politika.

Upitan o spoljnopolitičkim i uticaju pitanja Kosova na finansijsku politiku zemlje, Mali je ocenio da za sada Srbija uspeva da održi politiku iznad presudnog uticaja za ekonomiju.

“Očekujem dalji priliv stranih direktnih investicija, dalji rast interesovanja stranaca za naše tržište i nastavak investicione politike rasta i javnih ulaganja. Ovde bih naglasio i da je u budžet za 2024. godinu za kapitalne investicije opredeljeno 598,8 milijardi dinara, što čini 6,8 odsto BDP-a”, naveo je Mali.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x