Malinari Srbije danas razgovaraju sa ministrom poljoprivrede i vlasnicima hladnjača o ceni tog voća

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube AgroJug printscreen
Podelite vest

Proizvođači malina u Srbiji trebalo bi da razgovaraju danas sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandrom Martinovićem i vlasnicima hladnjača o minimalanoj ceni tog voća od 400 dinara po kilogramu.

Sastanak predstavnika više udruženja, među kojima je najbrojinije Udruženje proizvođača maline Srbije, i vlasnika hladnjača zakazano je u Vladi Srbije.

“Analiziraćemo uslove na tržištu, ponuda malina je mala, a hladnjačari su uvek tvrdili da cena zavisi od ponude, pa tražimo da minimalna bude 400 dinara po kilogramu”, rekao je agenciji Beta predsednik Udruženja proizvođača malina Srbije Dobrivoje Radović.

Dodao je da su zalihe malina iz 2022. i 2023. prodate, a da je ove godine zbog niske prošlogodišnje cene tog voća dosta malinjaka uništeno.

Proizvođači su, kako je naveo, kosili malinjake, razočarani prošlogodišnjom cenom od 200 dinara, a jedan broj nih nije adekvatno pripremio voćnjake za ove godinu pa će rod, koga su dodatno uništile vremense neprilike, mraz i grad biti, manji od 50 odsto do 70 odsto.

Radović je rekao da neće biti velika ponuda ni najvećih proizvođača u svetu jer su i oni imali probleme s vremenskim uslovima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x