Manastir koji je pomogao mnogim parovima da dobiju potomstvo! (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Labukovo; Foto: M.M.
Podelite vest

Bogata istorijom, kulturom i tradicijom, opština Svrljig se izdvaja i po broju verskih objekata, od kojih su dva manastira.

Međutim, u poslednje vreme manastir u selu Labukovu postao je veoma posećen zbog priče koja ga prati i vezuje se za njega, a tiče se raznih isceljenja od bolesti i Božje pomoći po pitanju potomstva.

Mnogi parovi koji nisu mogli da se ostvare kao roditelji, nakon posete ovom manastiru dobili su najveću radost.

Spasovdan crkva

Meštani kažu da je potrebno najpre verovati u Boga, a potom i posetiti ovaj manastir, jedno ili više puta, te da se obavezno umesi kolač posvećen manstiru, zapali sveća i iskreno moli Bogu. 

Takođe, u razgovoru sa meštanima saznali smo da su ovde i pojedini poznati parovi iz sveta šoubiznisa, estrade i sl. dolazili kako bi prebrodili barijeru i dobili decu, u čemu su uspeli.

Poznajemo ljude koji su uz Božiju pomoć i manastira Spasovdan posle mnogo godina dobili decu, hvala Bogu na ovome, hvala Bogu što je manastir baš u Svrljigu, u Labukovu, govore meštani.

Labukovo, foto: M.M.
Labukovo, foto: M.M.

Vaznesenje Gospodnje je manastir koji se nalazi u Labukovu, koji je zahvaljujući seljacima iz ovog sela opstao svih ovih godina, a na praznik kada se obeležava Spasovdan ovde bude i više od 1.000 ljudi.

Manastirište je sada rekonstruisano i ograđeno, pored samog manastirišta postoji mesto gde se pale sveće, kao i mesto za molitvu gde se nalazi kameni krst.

Proteklih godina opština je postavila i rasvetu koja radi uz pomoć solarnih panela, jer je manastir duboku u šumi i do njega ne dolazi elektromreža.

Ono što svako treba da zna je da Vaznesenje Gospodnje slavi crkva u četrdeseti dan posle Vaskrsenja Hristova, kada se Gospod uzneo na nebo, i uvek pada u četvrtak šeste nedelje posle Vaskrsa. Pošto se Gospod kroz četrdeset dana iza svoga vaskrsenja javljao učenicima govoreći im o Carstvu Božijem i pošto im je zapovedio da se ne odaljuju od Jerusalima no da čekaju obećanje Sv. Duha, izveo je Gospod svoje učenike do Vitanije, podigao je svoje ruke i blagoslovio ih je, i blagosiljajući ih uzneo se na nebo. Kada su učenici sa Gore Eleonske gledali na oblak koji je Gospoda sakrio od njihovih očiju i na nebo, objaviše im anđeli da će isti Isus koji se od njih uzneo na nebo na isti način doći, kao što su ga videli da se uznosi na nebo.

Manastir u Labukovu, foto: M.M.
Manastir u Labukovu, foto: M.M.

Pre nekoliko godina, pored manastirišta, sagrađen je i Manastir Spasovdan,na mestu gde je ranije bilo crkvište. Staro crkvište pored manastira nije promenilo izgled, postavljena je nadstrešnica, krov, obnovljeni su svećnaci i sl. ali je sam prostor oko crkvenih dveri ostao nepromenjen i autentičan izgledu od ranije.

SPAVANJE POD VEDRIM NEBOM 

Vernici uvek dolaze dan ili dva ranije prilikom proslave Spasovdana i spavaju isključivo pod vedrim nebom. Kažu da se nikada bolje ne naspavaju nego tih večeri, pod vedrim nebom. Nakon što se ujutru probude, uglavnom svi koji su prespavali ovde osećaju blagostanje, neku povezanost i sreću, tim rečima ljudi mogu da opišu utisak nakon ustajanja…

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x