Manojlović: B92 da izgubi frekvenciju zbog spotova protiv opozicije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Savo Manojlović, Foto: BetaPhoto/Milan Obradović/DS
Podelite vest

Direktor za kampanje Pokreta “Kreni-promeni” i predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojslović, izjavio je da bi televizija B92 zbog emitovanja propagandnih političkih spotova protiv opozicije morala da izgubi nacionalnu frekvenciju.

“Zakonom o elektronskim medijima je jasno propisano obaveza istinitog i objektivnog izveštavanja, kao i obaveza da ne možete podsticati mržnju ili nasilje prema nekome iz političkih razloga. Takođe, konstantno imate napade od strane vlasti, a oni koji su napadani nemaju nikakvu šansu da odgovore na ove napade”, naveo je on.

Manojlović je u saopštenju dodao da su za takvo ponašanje direktno odgovorni članovi Regulatornog tela za elektronske medije (REM), na čelu sa Oliverom Zekić, koji su ponovo dodelili istim televizijama nacionalne frekvencije, čime su poslali jasnu poruku da se treba ponašati suprotno zakonu.

“Besmislen je prigovor režima da se u drugim medijima iznosi kritika protiv režima. Ti drugi mediji uvek pozivaju predstavnike vlasti da učestvuju u emisijama, što oni odbijaju, dok su mediji okupirani od strane vlasti zatvoreni za sve one koji misle drugačije”, rekao je Manojlović.

On je dodao da deluje i smešno da neko sa toliko uzurpirane medijske i institucionalne moći deluje tako nemoćno i da svaku debatu mora da završi verbalnom agresijom.

“Jedini kriterijum da li će se neko povlačiti kroz blato jeste da li je kritičan ili ne prema predsedniku države. Vi sada imate kao rezultat progon profesora FPN, kao i pisaca Marka Vidojkovića i Nenada Kulačina”, dodao je Manojlović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x