Manojlović: Delegitimisati vlast zbog manipulacija, borba građanskom neposlušnošću

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Dnevnik NovaS printscreen
Podelite vest

Lider pokreta “Kreni-promeni” Savo Manojlović izjavio je danas da zbog očigledne manipulacije glasovima i biračkim zapisnika u Nišu i na opštini Novi Beograd izlazi za zahtevom da opozicone stranke iz ovih gradova kao i iz republiče skupštine napuste parlament ukoliko se nastavi sa prekrajanjem izborne volje.

“Ovo se odnosi na grad Beograd, grad Niš i opštinu Novi Beograd, kao i republički parlament. Pre nego smo ušli u politiku nismo heli da predlažemo ovakve mere jer nije bila naša koža u pitanju”, rekao je Manojlović na konferenciji na novinare ispred opštine Novi Beograd, navodeći da vlast inžinjeringom prekraja izbornu volju.

Kako rekao rok sa odluku je 24 časa.

“Sutra u 10 (sati) treba da imamo jasnu odluku da li imalo u potpunosti deligitizovanu vlast, kako bismo mogli da u subotu uđemo u potpunu građansku neposlušnost. Nemamo vremena da idemo u šetnje dva meseca i pojedinačne proteste”, rekao je Manojlović, navodeći da je i na drugim mestima bilo manipulacija.

Pre ovoga je, kako je rekao, obavestio predstavnike liste “Biram borbu”, iz Zeleno-levog fronta i Narodnog pokreta, koji će obavestiti svoje partnere iz koalicije.

On je naveo da ovaj zahtev objedinjuje i opcije koje su govorile da na lokalne i beogradske izbore ne treba izlaziti kao i one koje su izašle na njih, napominjući da ima tačan plan kako će se ogranizovati građanska neposlušnost.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x