Manojlović (DS): Uvek ćemo biti uz žrtve ovog represivnog režima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Daniela Mihajlović i Tatjana Manojlović u Surdulici
Podelite vest

Narodna poslanica Demokratske stranke, Tatjana Manojlović, posetila je u Surdulici Danielu Mihajlović koja je prošlog vikenda zajedno sa Miljanom Stoiljković privedena na informativni razgovor za vreme posete Aleksandra Vučića zato što su želele predsedniku da predaju protestno pismo u kome ga obaveštaju o strahovladi predsednika opštine Bosilegrad, Vladimira Zaharijeva.

“Došla sam da Danieli pružim punu podršku u njenom angažmanu i da joj pokažem da nije sama. I ja, kao narodni poslanik, kao i celokupna javnost u Srbiji, bićmo uz sve ljude koji su žrtve represije i ovog režima koji je ukinuo sve inistitucije, pravo na mišljenje, stav, slobodan protok informacija. Daniela hvala Vama što  jednoj maloj sredini  ohrabrujete i druge ljude da se uzdignu iznad straha i represije u kojoj živimo”, istakla je Manojlović prilikom posete.

Daniela je mama sedmomesečne Ilijane, profesorka koju je predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev čekao kod škole gde je bila zaposlena, po njenim rečima,  pretio zato što kritikuje vlast, a potom je dobila i otkaz.

“Sada se osećam da ipak treba da nastavim u svemu ovome i da sam na pravom putu. Strah je postojao, ali ga više nema kada vidim da ljudi prepoznaju da zlo ne može da pobedi na kraju”, istakla je Daniela Mihajlović.

 

Podsetimo, predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić prošlog vikenda obišao je Pčinjski okrug, nakon što je najavio formiranje Narodnog pokreta za državu. Policija je zaustavila Miljanu Stoiljković i Danielu Mihajlović na izlazu iz Surdulice, pretresla ih i oduzela protestno pismo koje su htele da predaju Vučiću.

Dve žene su zatim ponovo  zaustavljene u Bosilegradu, gde su strpane u policijiski auto i odvedene na informativni razgovor u stanicu, pri čemu su obe protivzakonito lišene slobode i i onemogućeno im je pravo na advokata.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x