Manojlović: Predložićemo akt da se onemogući kopanje litijuma, nisam dao reč Vučiću nego Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Direktor kampanje “Kreni-pokreni” Savo Manojlović najavio je kao naredni korak organizovanje volontera koji će sakupiti 30.000 potpisa, kako bi se “predložio akt koji će onemogućiti kopanje litijuma”.

“Sada Skupština mora da odlučuje o tome, u tačno odredjenom roku. Želimo da iskoristimo tu mogućnost, i mi ćemo s pravnim i ekološkim ekspertima izraditi akt, a videćemo koji je najbolji način da se predloži i spreči kopanje litijuma u Srbiji”, rekao je Manojlović za “Vreme”, govoreći o mogućnostima koje su pružile izmene prethodno usvojenog Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, izdejstvovane protestima.

Rekao je da neće učestvovati na protestima koji se nastavljaju i ove subote, jer ne može da prekrši reč, ali i dodao da “potpuno razume ostale organizacije – one ulaze i u politički život, i to je neka vrsta njihove izborne kampanje, što je potpuno u redu”.

Manojlović je za novi broj “Nedeljnika” ispričao kako je došlo do toga da ga za vrema protesta pozove telefonom predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je da su mu stizali pozivi sa nekog nepoznatog broja i da ih je odbijao uz obrazloženje da je na sastanku.

“Onda mi je stigla poruka: ‘Aleksandar Vučić ovde, ne mogu da Vas dobijem’. I onda smo se čuli. Rekao je da je video zahteve i da će da ih ispune i da je pitanje da li ćemo mi da održimo javno datu reč. Naravno da uvek držim reč”, rekao je Manojlović “Nedeljniku”.

Manojlović je istakao da “to nije, kako pokušavaju da nam pripišu, reč data Vučiću”.

“Mi smo jasno reč dali celoj Srbiji. U svakom nastupu smo komunicirali dva zahteva i protesti onda prestaju. I još nešto, nije bitno kome se daje reč, već ko je daje”, naglasio je direktor kampanje “Kreni-promeni”.

Da podsetimo, organizacija “Kreni-pokreni” se prošle subote nije priključila protestima, nakon što su proglasili pobedu i najavili mogućnost proslave pobede na Trgu Republike u Beogradu. Dan pre početka blokade, oglasili su se saopštenjem da će održati datu reč i neće izaći na ulice, a odustali su i od proslave.

“Ne možemo da pravimo proslavu dok ljudi koji su se borili sa nama rame uz rame nastavljaju borbu. Zato nećemo praviti nikakvu proslavu”, rekao je Manojlović tada.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x