MARATON ZA ŽIVOT: Marko trči od Dahle do Marrakesh-a 1400 kilometara preko pustinje kako bi pomogao Maksimu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Marko Nikolić; Foto: privatna arhiva
Podelite vest

Fitnes stručnjak i motivacioni govornik Marko Nikolić iz Vranja odlučio je još jednom da svojim koracima i pređenim kilometrima pomogne Maksimu Milenkoviću iz Niša koji boluje od specifične mutacije gena, za koju čak ni ime ne postoji.

Nikolić, koji je po struci master profesor fizičkog vaspitanja i sporta godinama već živi u inostranstvu, planira da krene na put početkom decembra i da dnevno prelazi i do 100 kilometara ako mu uslovi dozvole kako bi pokazao ljudima da je sve moguće ako je prisutna volja i spremnost za to.

Ovim podvigom Marko Nikolić želi da pomogne Maksimu koji boluje od specifične mutacije gena, za koju čak ni ime ne postoji, ali postoji genetska terapija koja će Maksimu promeniti život.
Maksimu je hitno potreban iznos od 80.000 evra kako bi primio genetsku terapiju u Španiji gde se on i trenutno nalazi na analizama, a prikupljanje novčanih sredstava ide jako sporo.

Marko Nikolić; Foto: privatna arhiva
Marko kreće od Dahle pustinjom do Marrakesh-a i ovim putem poziva sve vas da podržite njegovu humanu misiju i već danas započnete kupovinu kilometara. Jedan kilometar je 6.600 dinara ili 33 SMS poruka, a do cilja nam je potrebno 46.800 poslatih poruka kako bi Marko stigao do cilja, a Maksim primio genetsku terapiju u Barseloni.

Pomozite i vi malom Maksimu!

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x