Marija Lukić na izbornoj listi ujedinjene opozicije, sa Đilasom se dogovorila za dva minuta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Marija Lukić, foto: YouTube NovaS printscreen
Podelite vest

Marija Lukić iz Brusa naći će se na listi opozicije za narodne poslanike kao nestranačka ličnost, a dogovor sa Đilasom postigla je “za dva minuta”, rekla je za N1. Javnost je prvi put čula za njeno ime nakon što je tadašnjeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutku, tužila i dobila na sudu za seksualno uznemiravanje.

“Nisam se ranije bavila politikom, mada ne mogu da kažem da me nije zanimalo. Zapravo se nisam mešala u politiku, ali sam pratila. Sada je situacija takva da je gotovo nemoguće živeti u Srbiji, gde je sve uzurpirano, svaki deo sistema truo, živimo u nenormalnom vremenu sa nenormalnim licima. I ranije sam imala kontakte sa političarima, a mnogi su nudili saradnju. Saradnja je bila inicirana sa njihove strane i zahtevala je politički angažman koji je meni bio neprihvatljiv u tom trenutku”, kazala je Lukić.

Ona je dodala da je iz medija ranije znala da se opozicija udružuje i da će na aprilskim izborima nastupiti “u jednoj koloni”.

“Gospodin Dragan Đilas me pozvao i razgovor je trajao dva minuta, uz moju zahvalnost što mi je ukazao poštovanje da se nađem na toj listi. Jedino moje pitanje je bilo da li će opozicija biti udružena i da li će tu biti normlanih ljudi, on je rekao “da” i ja sam rekla da računaju na mene i apsolutno smo se dogovorili za kratko vreme”, kazala je Marija Lukić.

Gostujući na TV N1, Lukić je objasnila da se njeno ime ne bi našlo na ovoj listi da ima “loše mišljenje” o opoziciji i Đilasu.

“Mislim da su oni dosta sazreli kao političari, mada ne mogu da kažem da nisu imali grešaka. Bilo je tu i stavljanje sujeta ispred interesa građana, doduše i građani nisu dovoljni informisani, a mi sami smo inertni. Sa druge strane, verujem da kad je već došlo do ujedinjenja, da opozicija može nešto da uradi na predstojećim izborima i da može da dođe do promene sistema, ne samo vlasti”, istakla je Marija Lukić.

Među nestranačkim ličnostima koje će se naći na listi opozicije za predstojeće parlamentarne izbore su i bivši ambasador u Velikoj Britaniji Vladeta Janković, psiholog Žarko Trebješanin i novinar Milan Jovanović, čija je kuća spaljena zbog tekstova koje je objavio o malverzacija opštinskih vlasti Grocke, prenela je Beta. Na listi će se naći i advokat Božo Prelević, profesorka Biološkog fakulteta Biljana Stojković i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić, kao predstavnici Skupštine slobodne Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x