Marinika Tepić: Pokrenućemo smenu članova Saveta REM-a

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/EV)
Podelite vest

Stranka slobode i pravde saopštila je da će pokrenuti smenu članova Saveta regulatornog tela za elektronske medije (REM) zbog nesavesnog rada i blokiranja dodele pete nacionalne frekvencije.

Kako je navedeno u saopštenju potpredsednice stranke Marinike Tepić, SSP podržava stav Demokratske stranke da članovi REM-a moraju biti razrešeni, zbog toga što su protivustavno i protivzakonito obustavili rad 8. decembra i samovoljno blokirali rad REM-a.

“To su učinili uoči tako osetljivog momenta kao što je dodela pete televizijske nacionalne frekvencije. Simptomatično je u tom smislu i da Savet REM-a nije samovoljno obustavio rad kada su dodeljivali prve četiri frekvencije i to opet televizijama koje su dokazano kršile zakon i radile kao megafon vlasti, već tek sada, na taj način blokirajući direktno, svesno i namerno proces dodele poslednje nacionalne TV frekvencije”, istakla je Tepić.

Dodala je da će poslanički klub Ujedinjeni predložiti kolegama iz opozicije da u Supštini Srbije pokrenu i zvanični zahtev za smenu članova Saveta REM-a, za koji je potrebno 20 narodnih poslanika, kako je propisano Zakonom o elektronskim medijima.

U članu 16. propisano je da “Narodna skupština može, na predlog najmanje 20 narodnih poslanika, razrešiti člana Saveta ako se utvrdi da je nesavesno i nepravilno radio, odnosno ako postoje razlozi za nedostojnost i ako zanemaruje i nesavesno ispunjava svoje obaveze što može dovesti do većih smetnji u radu Regulatora”.

“Pošto je apsolutno jasno da su stupanjem u štrajk članovi REM-a postupili nedostojno, zanemarili svoje dužnosti uz nesavestan rad, stekli su se uslovi za njihovo razrešenje. Sigurna sam da će mnogo više od 20 narodnih poslanika potpisati ovakvu inicijativu”, navela je Tepić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x