Marinković Savović (Dveri): Ministarstva su feudi političkih stranaka na vlasti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: V.P.
Podelite vest

Predsednica Saveta Dveri za obrazovanje i nauku Gordana Marinković Savović ocenila je danas da je izbor Slavice Đukić Dejanović za ministra prosvete još jedan dokaz da ministarstva predstavljaju feude političkih stranaka na vlasti, a da se ne vodi računa o društvenom interesu i interesu obrazovanja i vaspitanja dece.

“Gospođa Đukić Dejanović je već godinama u penziji i ona nema potrebnu ni energiju ni kapacitet da donese promene neophodne našem vaspitno-obrazovnom sistemu. Posebno je važno istaći da za 35 dana počinje nova školska godina, da će đaci krenuti u školu u specifičnim okolnostima sa još uvek svežim sećanjem na tragediju iz škole ‘Vladislav Ribnikar’. I jasno je da sigurnost i optimizam ni roditeljima ni deci ne može da da imenovanje Slavice Đukić Dejanović na mesto ministra prosvete”, navela je Marinković Savović u saopštenju.

Ona je podsetila da su Dveri predale tri preporuke Vladi Srbije koje “vlast uporno ignoriše”.

“To su Preporuka o prevenciji nasilja u našem društvu iz novembra 2022. godine, kao i dve iz maja 2023. godine, Preporuka o hitnim merama u prosvetnom sistemu i Preporuka za zabranu rijalitija i svih medijskih sadržaja koji sadrže nasilje. Smatramo da bez razgovora o ovim temama i usvajanja konkretnih mera iz ovih preporuka, neće biti poboljšanja kako u prosvetnom, tako ni i u celokupnom društvenom sistemu uopšte”, istakla je Marinković Savović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x