Marko Đurić: Cilj nam je vizna liberalizacija sa Amerikom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen TV Pink
Podelite vest

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je nedavno razgovarao sa specijalnim savetnikom u Stejt departmentu Derekom Šoleom o mogućim terminima za otpočinjanje strateškog dijaloga Srbije i SAD i da će to, kad se dogodi, biti “značajan korak napred u našim odnosima i predstavljaće novu fazu u institucionalnoj saradnji”.

“Napraviće se konkretan mehanizam u koji će biti uvedena redovnost saradnje i povezanost naših različitih institucija s ciljem da u perspektivi dođe do vizne liberalizacije sa SAD i sporazuma o dvostrukom oporezivanju, koji će otvoriti vrata američkim biznismenima u Srbiji i srpskim biznismenima u Americi”, rekao je Đurić za Kurir, odgovarajući na pitanje šta bi ta nova faza podrazumevala.

A na pitanje kada bi načelno vizna liberalizacija mogla da se očekuje, on je rekao da ne može da govori o terminima i rokovima, ali da je sama činjenica da je došlo do početka razgovora o toj temi, veoma pozitivan signal.

“Ne samo za građane već i za poslovnu zajednicu. Uveren sam da naša policija i granična policija mogu vrlo brzo da ispune standarde koji su potrebni za ovu vrstu angažmana”, nagalisio je Đurić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x