Marković Palma: Bastom ću se baviti kad se vratim u Srbiju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Narodni poslanik i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da ne želi da se “bavi” ministrom privrede Radetom Bastom, jer se sa 350 studenata nalazi u poseti Beču.

Marković je agenciji Beta kazao da će se “baviti” Bastom čim se vrati u Srbiju.

“Ministar Rade Basta je nebitan. Grad Jagodina je već 12. godinu zaredom dovela 350 studenata u posetu Beču. Delegacija Jagodine je imala sastanak s članom Evropske komisije za regije Petrom Floriabšutcom. Rekao sam da se Srbija bori za međunarodno pravo, jer kada se krši međunarodno pravo onda se krše i ljudska prava, kao što je slučaj na Kosovu i Metohiji. A Bastom ću se baviti čim se vratim u Srbiju”, rekao je Marković.

Marković nije želeo da prokomentariše pisanje pojedinih medija da Radeta Bastu za ministra nije predložila Jedinstvena Srbija čiji je član, već da je to bio izbor Srpske napredne stranke.

Ministar Basta je zatražio da Vlada Srbije uvede sankcije Ruskoj federaciji i da se o tome izjasve svi ministri pojedinačno.

Od njegovog predloga ogradili su se koalcioni partneri SPS-JS, dok iz SNS-a nije bilo reakcija.

Marković je ranije izjavio da izjava Radeta Baste o uvođenju sankcija Rusiji “ne znači ništa”.

“To je njegov lični stav. Stav Jedinstvene Srbije i našeg koalicionog partnera Socijalističke partije Srbije i predsednika SPS Ivice Dačića je poznat i mi od toga stava nećemo da odustanemo. Izjava Radeta Baste ne znači ništa. Jedino je kompetentno Predsedništvo Jedinstvene Srbije da donosi odluke vezane za globalnu politiku”, rekao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x