Marton (LSV): Vojvodina je deo Srbije a ne Mađarske

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: LSV
Podelite vest

Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje Ištvanu i Balintu Pastoru da iskoriste  bliske veze sa svojim političkim mentorom Viktorom Orbanom i utiču na njega da prestane sa nošenjem navijačkog šala na kojem je istaknuta mapa velike Mađarske, koja obuhvata i teritoriju Vojvodine.

“Orban već godinama neskriveno ističe simbole velike Mađarske, koja zauzima teritorije susednih država”, piše u saopštenju LSV.

Otac i sin Pastor još nisu viđeni sa takvim šalovima, ali oni snažno podržavaju izgradnju novosadskog spomenika žrtvama iz 1944. i 1945. godine, među kojima su i brojni pripadnici Hortijevog fašističkog režima koji su u Novom Sadu i celoj Bačkoj počinili brojne zločine, navode.

Istorijski revizionisti potiskuju sećanje na ubijene rodoljube iz vremena Hortijeve fašističke okupacije. Sećanje na 15 mladih Subotičana, mučenih i ubijenih 18. novembra 1941, sve više bledi”, rekao je Aleksandar Marton.

“Sa druge strane, otac i sin Pastor su skloni da optuže građane Novog Sada za antimađarsku politiku, a zaboravljaju da je zbog politike njihovih današnjih koalicionih partnera, preobučenih radikala, ali i samog Saveza vojvođanskih Mađara, u Vojvodini za 30 godina 200.000 Mađara manje. Sa 430.314 na nešto više od 200.000. Poražavajući rezultati”, istakao je usaopštenju Marton.

Po njegovim rečima šalovi sa mapom velike Mađarske i spomenici fašistima to ne mogu da promene.

“Poručujemo Ištvanu i Balintu Pastoru da zaborave Šešeljev narativ, jer takav jezik ne može doneti ništa dobro ni Mađarima, ni Srbima, niti bilo kome u Vojvodini i Srbiji”, zaključio je Marton u saopštenju LSV.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x