MEDALJE GIMNASTIČARIMA PROKUPLJA NA MEĐUNARODNOM TURNIRU

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Međunarodna potvrda: tim Topličanina u Novom Sadu
Podelite vest

Mladi gimnastičari prokupačkog Topličanina završili su ovogodišnju sezonuosvojivši četiri bronzane medalje na tradicionalnom međunarodnom turniru „Memorijal Lazara Krstića i Milice Dželatović“, održanom u Novom Sadu. Takmičenje je okupilo oko 170 učesnika u ženskoj i muškoj konkurenciji iz deset država, među kojima i jake reprezentacije Slovenije i Bugarske.

Medalje za Prokupčane osvojili su Uroš Grujić (12 godina) na krugovima i vratilu, Nikola Mitić (9) i Andrija Babić (13). Za nijansu je medalja izmakla i Teogoru Taskoviću, koji je bio četvrti na konju s hvataljkama.

“Ovi momci sa na fantastičan način završili sezonu! Da bi neko osvojio medalju na ovako jakom takmičenju, morao je biti bolji od nekolicine vežbača iz gimnastički nadmoćnijih država, kakve su Bugarska, Slovenija ili Saudijska Arabija”, rekao je Peđa Mladenović, trener GK Topličanin.

Prokupački poletarci ostvarili su najveći podvig ove sezone nedelju dana ranije, na Prvenstvu Srbije u apsolutnoj kategoriji. Tom prilikom su se nadmetali sa seniorima iz drugih klubova i osvojili fantastično ekipno četvrto mesto. Šta to znači lako je zaključiti iz podatka da je prosek starosti članova šampionskog tima Niša bio 28, a Topličanina samo 11 godina!

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x