Mediji: Izborna komisija u Rači odbila listu opozicije 33 sata nakon zakonskog roka

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Opštinska izborna komisija (OIK) u Rači odbila je izbornu listu “Koalicija Rača protiv nasilja – Narodni pokret Srbije – Stranka slobode i pravde – Demokratska stranka – Novo lice Srbije” 33 sata nakon zakonski utvđenog roka, izjavio je danas prvi na toj listi Jovan Golubović.

“Glavni propust OIK je taj što su rešenje doneli van zakonskog roka, i isto doneli kršeći zakon. Rok za odgovor, tj za proglašenje liste je bio 24 časa, a oni su doneli rešenje o odbacivanju 33 sata nakon zakonski utvrđenog roka”, rekao je Golubović za portal N1.

Dodao je da ta koalicija sprema prigovor u kome se poziva na prekoračenje roka, na rešenje koje je “nerazumljivo”, na zakonsku regulativu koja je, kako tvrdi, pogrešno ili suprotno primenjena u donošenju rešenja o odbacivanju.

“Nakon toga ostaje nam tužba Višem sudu, i krivične prijave prema svim odgovornim licima”, kazao je Golubović.

OIK, prema rečima Golubovića, tvrdi da su izjave birača te liste starije od Aneksa sporazuma, iako su “potpuno zanemarili okolnost da su imali potpisan sporazum pre početka overe izjava”.

Opštinska izborna komisije u Rači proglasila je dve odborničke liste za lokalne izbore 17. decembra – naprednjaka i socijalista.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x