Mediji: Opšta bolnica Subotica bez odgovora zašto nema dovoljno termina za specijalističke preglede

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija vesti
Podelite vest

Nekoliko Subotičana obratilo se medijima jer preko izabranog lekara u ambulantama Doma zdravlja, ne mogu da zakažu specijalističke preglede koji se obavljaju u Opštoj bolnici, pošto, kako su naveli, “nema termina”.

Da termina nema, potvrdili su za subotički portal Magločistač i u Domu zdravlja Subotica, ali i pojedini lekari specijalisti koji su ranije napustili tu bolnicu i svoj rad nastavili u privatnim klinikama.

Subotičanin M. P, koji je srčani bolesnik kazao je za Magločistač da je nekoliko puta pokušavao da dobije termin kod specijaliste u Opštoj bolnici, ali termina nije bilo, zbog čega je bio prinuđen da se leči privatno.

M. F. (64) nakon pregleda kod lekara dobila je spisak pregleda koje treba dalje da obavi, međutim, u državnoj praksi nije uspela da dobije nijedan termin.

Na pitanje Magločistača, zbog čega ne može da zakaže preglede, rekla je da su joj u kazali “da ni za šta nema termina”.

Direktorka Doma zdravlja Subotica, Ivanka Beoković, rekla je da pojedine preglede kod specijalista ne mogu pacijentima da zakažu jer – nema termina.

“U kakvoj je mogućnosti opšti lekar ako nema termina, kako da zakaže? Razloge za to morate tražiti u bolnici. Najmanji je problem otvoriti kompjuter i dati pacijentu uputnicu. Naši lekari uvek imaju za to volju, ali mi ne možemo da utičemo na to koliko ima termina”, rekla je ona.

Prema njenim rečima, za određene preglede nema termina i to traje već duže vreme.

Magločistač se obratio direktoru Opšte bolnice Subotica, Saši Čelebiću povodom zakazivanja termina, ali odgovor još nije dobio.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x