Mediji: Predsednik Skupštine Srbije bira se 12. marta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija foto: Narodna skupština Republike Srbije
Podelite vest

Nastavak konstitutivne sednice Skupštine Srbije na kojoj bi trebalo da bude izabran predsednik parlamenta najverovatnije će biti održan 12. marta, nezvanično saznaju Večernje novosti. Kako je list danas objavio, poslanicima i skupštinskim službenicima je najavljeno da se spremaju za “drugi čin” konstitutivne sednice koja je počela 6. februara potvrdom mandata.

Ukoliko se vlast odluči da se ide na nove beogradske izbore, prvi zadatak predsednika Skupštine Srbije biće da ih raspiše po zakonskim ovlašćenjima.

Rokovi kažu da, ukoliko se ne bude konstituisao gradski parlament do 3. marta izbori moraju da budu raspisani do 2. aprila, a da izborna kampanja može da traje najmanje 45 dana, a najviše 60. Pod pretpostavkom da Skupština dobije predsednika do 14. marta i da on odmah raspiše izbore, datumi koji su u igri za odlazak na glasanje su 28. april, 5. maj i 12. maj.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno rekao da bi izbori u Beogradu mogli biti 21. ili 28. aprila, ali je za prvi datum već “tesno”, jer bi to značilo da moraju da budu raspisani do 8. marta, a predsednik republičkog parlamenta, koji jedini može da raspiše izbore, još nije izabran, navele su Večernje novosti.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x