Mediji: Roditelji učenika VII/2 iz „Ribnikara“ traže suspenziju direktorke škole

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC)
Podelite vest

Roditelji učenika iz odeljenja VII/2 beogradske oOsnovne škole “Vladislav Ribnikar”, koje je pretrpelo najveće posledice tragične pucnjave 3. maja, uputili su dopis ministarstvu prosvete u kojem zahtevaju hitnu suspenziju direktorke ove škole, školskog psihologa i pedagoga.

Roditelji su u dopisu, u koji je televizija N1 imala uvid, naveli da zahtevaju “hitnu i bez daljeg odlaganja suspenziju direktorke OŠ ‘Vladislav Ribnikar’ Snežane Knežević do okončanja istrage i utvrđivanje njene lične odgovornosti za nastali tragični događaj i kasnije postupanje prema učenicima i roditeljima VII/2 odeljenja”.

Zahtevaju i hitnu suspenziju školskog psihologa Lidije Maksić i školskog pedagoga Jelene Vujičić, i to do “okončanja istrage i utvrđivanje njihove lične odgovornosti za nastali tragični događaj”.

Ponovili su i ranije iznete zahteve – da se u potpunosti i do kraja izvrši rekonstrukcija tragičnog događaja i status istrage povodom toga i o tome obaveste zainteresovane strane u skladu sa zakonom, odgovor na pitanje šta će biti sa dečakom koji je izvršio masovno ubistvo u toj školi, i šta će se konkretno preduzeti povodom predloženog renoviranja prostorija škole.

Roditelji su postavili i pitanje “šta je konkretno preduzeto ili će biti preduzeto povodom njihovog zahteva za utvrđivanje odgovornosti ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima dece iz odeljenja, a koji je obišao ceo svet, kao i fotografije roditelja i dece”, kao i da se, zbog takvog postupka, odgovorni sankcionišu u skladu sa zakonom.

Oni su zatražili i “određivanje jednog ili manje grupe lica od strane nadležnih organa za neposrednu komunikaciju i koordinaciju aktivnosti sa roditeljima VII/2 odeljenja zbog svojih specifičnosti”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x