“Filmski Front” biće održan  od 27. do 30. oktobra 2022. u Novom Sadu.

Međunarodni festival Filmski Front u Novom Sadu pod sloganom Povratak korenima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Facebook Filmski front
Podelite vest

Konkurs za prijave filmova za Međunarodni festival kratkometražnog igranog filma “Filmski Front” u Novom Sadu je otvoren do 31. avgusta, objavio je Filmski centar Srbije (FCS).

Ovogodišnji, 20. po redu festival se organizuje pod sloganom “Povratak korenima” (Back to the roots) a konkurs je otvoren za dve takmičarske selekcije: Srbija/region i Međunarodnoj selekciji.

U okviru takmičarskog programa, festival uzima u obzir kratke igrane filmove koji su završeni posle 1.janura 2021. i čije trajanje ne prelazi 30 minuta.

Pod istim uslovima u pogledu dužine trajanja i godine produkcije, festival u okviru pratećeg programa prima i eksperimentalne, dokumentarne i animirane filmove.

Prijavljivanje na festival se vrši putem platforme “Film Freeway“, a sve informacije o konkursu se mogu pronaći na zvaničnom sajtu festivala.

Povratak korenima

“Slogan “Povratak korenima” referiše na sam karakter “Filmskog Fronta” koji je izrastao iz andergraund okruženja i ima tesnu vezu sa nezavisnom muzičkom i strip scenom”, rekao je selektor Filip Markovinović.

Dodao je da je u pitanju i obeležavanje mini jubileja, 20. izdanja festivala.

“Filmski Front” biće održan  od 27. do 30. oktobra 2022. u Novom Sadu.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x