Međunarodni kongres ORL lekara na Kopaoniku

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

XIII Međunarodni zimski kongres otorinolaringologije u organizaciji Udruženja ORL Lekara jugoistočne Srbije i predsednika organizacionog odbora Prof. dr Dušana Milisavljevića.

Profesor Milisavljević koji jeste organizator, na ideju za održavanjem zimskog kongresa došao je još pre dvadesetak godina kada je učestvovao na jednom ovakvom zimskom ORL kongresu u Aspenu, kada je i dobio ideju za organizaciju skupova ovog tipa.

Kopaonik fascinantne lepote i netaknute prirode upravo podseća na tu idiličnu atmosferu u Americi gde se uz pogled na najlepše planinske masive, čist vazduh i opušten razgovor rađaju najbolje ideje. Ovaj sada već tradicionalni 13. po redu kongres, neguje visokoprofesionalni odnos i saradnju kolega koji uz razmenu iskustava i saznanja sa ovog kongresa nose uvek najbolje utiske.

Ovaj kongres okupio je ove godine sve one koji su postigli izvanredna dostignuća u otorinolaringologiji ne samo ovde kod nas na Balkanu već i u svetu. Kroz kongres će ovi vrhunski stručnjaci razmeniti iskustva i znanja koja se svakodnevno unapređuju na klinikama i u zdravstvenim centrima kod nas i u Evropi.

Zvučna imana i priznati stručnjaci koji drže predavanja na Kopaoniku a jesu priznati u svetu otorinolaringologije čine da ovaj kongres bude jedinstven na ovim prostorima.

Ovaj Zimski kongres, čiji je nosilac ORL Klinika iz Niša inicirao je – Balkansku školu otorinolaringologije, u čijem radu svake godine ušestvuju strani vrhunski predavači sa ORL klinika na Balkana.

U tri veoma angažovana dana, velikog rada, puno novih informacija i saznanja lekari će se u svoje ordinacije vratiti bogatiji za iskustvo koje će unaprediti lečenje pacijenata po naliku na lečenja u drugim evropskim zemljama.

Prof. dr Dušan Milisavljević, direktor ORL Klinike Niš koja je minule godine obeležila jubilarnih 100 godina rada ORL Službe i Udruženje ORL lekara jugoistočne Srbije jesu domaćini ovog kongresa još jednom dokazujući svoj predan rad i žalju ka unapređenju lečenja u otorinolaringologiji.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x