Memić: Veliko interesovanje kineskih turista za posetu Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Veliko je interesovanje kineskih turista za posetu Srbiji, rekao je ministar turizma i omladine Srbije Husein Memić koji je s premijerkom Anom Brnabić u poseti Kini.

Brnabić i delegacija Srbije su u Šangaju gde će sutra biti na otvaranju Šestog Kineskog međunarodnog sajma uvoza. Vlada Srbije je danas saopštila da je Memić u Šangaju razgovarao s četiri turoperatora od kojih je saznao da “znaju sve o Srbiji”, pa i za nove letove od Pekinga do Beograda.

“Avioni su prepuni, a blizu smo dogovora da se uspostavi let između Beograda i Šangaja, što će doprineti većem broju turista”, rekao je Memić, navodi se u saopštenju.

Rekao je da očekuje da će broj kineskih turista u Srbiji ove godine premašiti rekord iz 2019. Naveo je da je oove godine, do avgusta, broj noćenja turista iz Kine bio 10 odsto veći nego u istom periodu pre četiri godine.

Naveo je da starije generacije u Kini pamte filmove “Valter brani Sarajevo” i “Bela ćao”, a rado posećuju spomenike u Srbiji koji su pod zaštitom Uneska, dok se mladi Kinezi zanimaju za posetu Beogradu i ski centrima.

Memić je ocenio da Turistička organizaciji Srbije dobro radi u Šangaju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x