Migranti ispod kreveta u kamperu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto Uprava carina Republike Srbije
Podelite vest

Radeći svakodnevno na granici, carinici i policajci su često svedoci rešenosti migranata da dođu do Evropske unije ne birajući način. Najčešće ulaze u kamionske tovare koristeći pauze koje vozači prave, međutim dešava se i da ih krijumčari ljudi prevoze u specijalno napravljenim bunkerima.

Takav slučaj dogodio se 27. novembra 2021. godine na prelazu Batrovci, kada je ispod kreveta u jednom kamperu britanskih registarskih oznaka, otkriven specijalno pregrađeni prostor u kome se nalazilo četvoro migranata.

Oni su otkriveni oko dva sata po ponoći, kada je pomenuti kamper, za čijim je volanom bio 39-godišnji norveški državljanin, pristigao na izlaznu kontrolu. I vozač i njegov saputnik, 48-godišnji državljanin Velike Britanije, rekli su da nemaju ništa da prijave i da sa sobom nose samo lični prtljag.

Detaljnom kontrolom koja je usledila, u unutrašnjosti kombija otkriven je skučeni, gotovo bezvazdušni prostor ispod kreveta, u kome su se skrivala tri muškarca i jedna žena bez bilo kakvih ličnih dokumenata.

Mladići u dvadesetim i žena u tridesetim godinama su službenicima na granici rekli da dolaze iz Sirije, a nakon otkrivanja predati su policiji u dalju nadležnost.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x