Mihajlović: Posebne olakšice za penzionere koji žele da menjaju stolariju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ilustracija
Podelite vest

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović najavila je danas olakšice za penzionere u okviru projekata za unapredjenje energetske efikasnosti.

“Potrudićemo se i naći ćemo način da ljudima koji imaju niska primanja i penzionerima omogućimo da na svim javnim pozivima učestvuju i da polovinu sredstava, koliko plaćaju gradjani, plate na duži rok”, kazala je Mihajlović prilikom posete Majdanpeku.

Ona je ponovila da je energetska efikasnost nacionalni projekat i da je cilj da svi gradjani u svakom delu Srbije imaju priliku da kroz ovaj projekat smanje potrošnju energije, svoje troškove i ujedno imaju zdravu životnu sredinu.

Ministarka je obišla i domaćinstvo koje je koristilo subvencije za zamenu stolorije u ovom gradu.

Podsetila je da će javne pozive i za zamenu stolarije i za postavljanje solarnih panela Ministarstvo rudarstva i energetike raspisati početkom godine i da će zajedno sa lokalnim samoupravama obezbediti 50 odsto sredstava.

Načelnik Borskog okruga, Vladimir Stanković, rekao je da je zadovoljan što Majdanpek učestvuje u projektima koje sprovodi Ministarstvo.

“Imamo priliku da vidimo da jedna opština medju prvim u okrugu koristi sve mogućnosti koje je omogućilo Ministarstvo kako bi uticala na smanjenje emisije štetnih gasova kroz rekonstrukciju toplane i zamenu stolarije u domaćinstvima, čime se značajno smanjuje zagadjenje u gradu”, rekao je on.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x