Mihajlović sa delegacijom Pauer Čajna o projektima u oblasti obnovljivih izvora energije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/ZORAN PETROVIC)
Podelite vest

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa delegacijom kompanije “Pauer Čajna” o mogućnostima za saradnju na projektima u oblasti obnovljivih izvora energije (OIE), saopštilo je to ministarstvo.

“Dobri odnosi Srbije i Kine i predsednika naše dve države osnov su uspešne saradnje na brojnim projektima sa kineskim kompanijama. Srbija je na početku procesa energetske tranzicije, doneli smo novi zakonodavni okvir u oblasti energetike i zainteresesovani smo za saradnju sa najboljim svetskim kompanijma koje imaju znanje i iskustvo, posebno kad je reč o OIE”, rekla je Mihajlović.

Dodala je da su Srbija i Kina imali dobru saradnju na izgradnji transportne infrastrukture i da veruje da postoji potencijal za saradnju i na projektima u oblasti energetike.

Direktor kompanije “Pauer Čajna”, Šeng Juming, predstavio je najvažnije projekte i aktivnosti kompanije u oblasti čiste energije na globalnom nivou.

Istakao je da je “Pauer Čajna” zainteresovana za investicije u oblasti energetike u Srbiji, posebno solarnih elektrana i vetroelektrana, kao i da ima veliko iskustvo na projektima hidroelektrana.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x