Miketić: Ne zataškavajte uletanje automobilom među Milanovčane, izveštavanje RTS sramotno

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Youtube/Newsmax Adria
Podelite vest

Narodni poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić pozvao je urednika portala RTS-a Zorana Stanojevića da se izvini građanima Gornjeg Milanovca i porodici povređenog dečaka zbog načina na koji je RTS izveštavao o nesreći koja se desila kada je vozač uleteo među građane na protestu “Srbija protiv nasilja”.

Miketić je ocenio da Stanijević treba da se izvini, ili da podnese ostavku “ukoliko mu neko drugi uređuje vesti”, a pozvao je i ostale državne institucije da ne zataškavaju ovaj zločin.

“Vozač je u petak velikom brzinom uleteo kolima u građane okupljene na trgu, na protestu ‘Srbija protiv nasilja’, koji je inače zatvoren za saobraćaj, udario je dete na biciklu koje je od siline udarca odletelo i potom je pobegao sa lica mesta. Sramotno je kako je naš javni servis, RTS, izvestio o saobraćajnoj nesreći u Gornjem Milanovcu, da su se sudarili putničko vozilo i dete na biciklu”, ocenio je Miketić u saopštenju.

Dodao je i da je predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević otišao korak dalje, izjavom da “uletanje automobilom nije politički motivisano”!

“Kako ovaj javni službenik, koji vrši funkciju predsednika opštine zna da li je ovaj nasilni čin politčki motivisan? On to ne sme da kaže. Uleteti kolima u građanski protest brzinom od 100 kilometara na sat je politički akt par ekselans, a u nekim zemljama EU se čak tretira i kao teroristički akt”, rekao je poslanik.

Dodao je da ukoliko tužilaštvo ne utvrdi drugačije, ovaj zločin se mora tretirati kao politički čin, delo iz mržnje i adekvatno krivično goniti.

Miketić je upozorio sve aktere da ne pokušavaju da zataškaju ovaj slučaj uletanja u građane i decu na protestima, jer će u suprotnom biti saučesnici u krivičnom delu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x