Miketić: Snimak autentičan, očigledno ukraden iz mog stana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Milan Obradović/MO
Podelite vest

Poslanik Zajedno i kandidat na izbornoj listi Srbija protiv nasilja Đorđe Miketić potvrdio je da je snimak eksplicitnog sadržaja u kom se pojavljuje – autentičan ali da je kako je dodao, očigledno ukraden iz njegovog stana.

U objavi na društvenim mrežama, Miketić je naveo da je u pitanju “stari privatni snimak”.

“Uvek ću reći šta je istina, a šta ne. Zahvalan sam svojoj supruzi, takođe aktivistkinji, na podršci kao i svima koji su mi je pružili tokom ovih dana, javno i privatno. Znali smo šta možemo da očekujemo. Takođe, snažno se zalažem za odgovornost, a to pre svega važi i za moje postupke”, naveo je Miketić.

Dodao je da je od ulaska u politiku bio “spreman na razna podmetanja”.

“Međutim, ovo je snimak čija poenta nije bila da zastraši samo mene, nego je to poruka svim protivnicima ovog režima. Ako podignete glas, bavićemo se vašim privatnim životima, vašim prijateljima, ženama, decom, zabavama na koje odlazite, sajtovima koje posećujete”, naveo je poslanik Zajedno.

Ocenio je da slična “dikatatura” postojala u vreme Slobodana Miloševića.

“Ali i tom periodu je došao kraj. Svesnim ulaskom u ovu tuču, hteo sam da pokažem građanima i prijateljima da nemaju razloga da se plaše. Da treba da podignu glas, da ne pristaju na ucene. Jer svaka promena polazi od nas samih, od nepristajanja. Strah više ne radi posao, ima nas više od njih. Porazićemo ih 17. decembra”, naveo je Miketić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da je Miketić “iskoristio privatni kućni snimak da sebe predstavi kao žrtvu”.

Vučić je povodom tog slučaja rekao da Miketić “odlično zna ko ga je snimao” a da to kako je dodao, nije Bezbednosno-informativna agencija (BIA).

“Bezbednosno-informativna agencija je odmah povela istragu i zaključila da je to skinuto sa snimka koji nije napravljen tajnom kamerom već kako sam dobio informaciju od BIA, snimao je iz blizine neko od njihovih prijatelja. On (Miketić) ima taj snimak, neka ga objavi”, rekao je Vučić za televiziju Hepi.

BIA: Nećemo dopustiti da nas Miketić uvuče u političke igre

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) ocenila je  da neće dopustiti da bude uvučena u “političke igre” poslanika stranke Zajedno Đorđa Miketića i njegove političke opcije, kao i da Agencija ne snosi nikakvu odgovornost za nastanak i širenje njegovog eksplicitnog snimka.

“Jedan od zadataka BIA je i zaštita državnih organa, samim tim i Narodne skupštine Srbije i njenih poslanika, zbog čega je Agencija, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, odmah i pokrenula istragu. Nepobitno je utvrđeno da je snimak autentičan i da je nastao svojevoljno i bez prisile, što je gospodin Miketić javno i potvrdio, kao i da ga je napravila muška osoba koja se nalazila u istoj prostoriji sa gospodinom Miketićem i nepoznatom ženskom osobom”, stoji u saopštenju BIA.

Dodaje se da niko drugi osim Miketića i ostalih učesnika u događaju sa snimka ne može da snosi odgovornost za njegov nastanak kao i za njegovu distribuciju.

“Gospodin Miketić je sam u javnosti otvorio temu svog snimka i sam mora da snosi posledice svoje odluke, zato pozivamo i njega i pojedine medije da prestanu sa pokušajima da u svoje političke igre uvuku Bezbednosno-informativnu agenciju”, navodi se u saopštenju.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x