Miketić: Stranka Zajedno planira saradnju sa Ponošem i Demokratskom strankom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Jelena Milošević SSP
Podelite vest

Poslanik i član stranke Zajedno Đorđe Miketić izjavio je danas da skupovi “Srbija protiv nasilja” izazvaju paniku unutar vlasti jer 50 odsto građana podržava proteste i dodao da ta stranka planira najbližu saradnju sa Zoranom Lutovcem (DS) i Zdravkom Ponošem (Srce).

Miketić je za list Nova rekao da se njegova politička organizacija priprema za izbore, ali da je preduslov za njihovo održavanje ispunjenje zahteva protesta. Dodao je da protesti “Srbija protiv nasilja” razaraju “naprednjačku armaturu vlasti” i da je “režim u panici”.

“Oni preživljavaju od subote do subote od protesta do protesta, jer preko 50 odsto građana podržava proteste, a protesti se ne zaustavljaju, iako su sve cake pokušali”, ocenio je Miketić.

Dodao je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić “blefira i simulira da drži kormilo, dok se iza njega urušavaju lažne kulise njihove snage, moći i napretka, jer se nasilje, pljačka i siromaštvo više ne mogu sakriti”.

“Eno ga (vlasnik televizije Pink) Željko Mitrović koji sad štrika hlače od američke zastave i moli se da ne prođe ko (direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar) Vulin, da mu ne zarobe milione u inostranstvu koje je zaradio od našeg resursa – nacionalne frekvencije”, rekao je Miketić.

On je rekao da bi prihvatanje nekakvog dogovora o izborima sada bilo “poništavanje svih ovih građanskih uspeha i zamka u koju jedva čekaju da se upecamo”.

“Stranka Zajedno se sprema za izbore, pogotovo beogradske, ali tek kada ispune zahteve protesta, to jest kad demontiramo propagandnu mašineriju laži i mržnje, možemo ući u proces političke artikulacije rešenja kroz širok društveni dijalog i da tek tada, svi zajedno, počnemo da lečimo i popravljamo naše društvo. Plan je da sa Lutovcem i Ponošem, tu bliskost prevedemo u najbližu moguću saradnju”, kazao je Miketić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x