Milatović: Bolje biti deo Otvorenog nego zatvorenog Balkana, prijateljski sa Vučićem

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen
Podelite vest

Novi predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da će se pitanjem pristupanja Otvorenom Balkanu baviti i buduća vlada i Skupština i da je njegov politički stav jasan – “bolje biti deo Otvorenog nego zatvorenog Balkana”.

“Ideja Evropske unije (EU) je nastala kao ideja regionalne ekonomske saradnje zamalja Beneluksa, Nemačke, Francuske i Italije. A mi često na Balkanu kada pričamo o evropskim integracijama zaboravljamo upravo važnost naših regionalnih ekonomskih integracija. Unapaređenje odnosa i regionalne saradnje je nešto za šta sam se kao ekonomista uvek zalagao”, rekao je Milatović za NIN, govoreći o inicijativi Otvoreni Balkan.

Naveo je da je prioritet svih prioriteta članstvo u EU, i “dok je god to naš glavni cilj, ne vidim problem da uporedo unapređujemo regionalnu ekonomsku saradnju”.

“Štaviše, mislim da je to sastavni deo naših EU integracija”, naglasio je Milatović.

Na pitanje da li poznaje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da li mu je Vučić četitao nakon pobede na predsedničkim izborima u Crnoj Gori, Milatović je rekao da nije imao priliku da ga neposredno upozna.

“Zahvalan sam mu na čestitki koju sam dobio nakon pobede na predsedničkim izborima. Takođe, imali smo telefonski razgovor koji je protekao u prijateljskom i korektnom tonu. Obostrano smo iskazali spremnost da radimo na unapređenju saradnje i rešavanju pitanja koja opterećuju region”, rekao je Milatović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x